Предизборно урликање троглаве аждаје

Лидер ЛДП и носилац изборне листе Преокрет Чедомир Јовановић позвао је вође две највеће странке у Србији – Бориса Тадића и Томислава Николића – да заједно раде на стварању нове, модерне, боље, европске Србије.

„Николићу – помози, Тадићу – поведи, да сви у тај посао кренемо“, поручио је Јовановић на првој изборној конвенцији Преокрета у Центру „Сава“.

(Мотиве за овакве поруке лидера ЛДП Слободан Антонић налази у чињеници да сва истраживања показују да коалиција Преокрет има проблем са цензусом. А да би нека странка могла да захвати већи део бирачког тела, она мора да крене од краја где се налази, од тог, најчешће, екстрема и да иде ка политичком центру, где се највише бирача налази.)

***

Почетком 2011. написао сам: „Три странке у Србији овог тренутка чине окосницу окупационе номенклатуре, с пуним правом назване корисним идиотима: ЛДП, ДС и СНС. Оваквом расподелом моћи постављене су кулисе за једну, у суштини бесмислену и лажну, поделу на ‘левицу’, ‘центар’ и ‘десницу’, чиме се код просечног бирача ствара илузија о постојању избора.“

Кад дунем и ватру сунем! Предизборним урликањем се дакле огласила и најзад на наше очи материјализовала троглава аждаја у Србаља. Чини се да је то знак да би после предстојећег гласања могла остати без једне главе. Међутим, ни у том случају Ђурђевдан не би био потпуно у знаку „Светог Георгија који убива аждаху“, јер би овој немани преостале још две, много веће и опасније главе.

О Стефан Душан

Књиге су хладни, али поуздани пријатељи.
Овај унос је објављен под Колумна и означен са , . Забележите сталну везу.